Restorani Grill ja Pruul peakokk ja omanik Raido Sepik on juba 5 aastat osalenud suvistel toidufestivalidel. Lisaks maitsvale heale ja paremale on ta märganud murekohti, kus on saanud aidata.
„Suvefestivalid on lõbus pillerkaar, kus lõhnad, värvid ja muusika moodustavad täiesti omaette kogemuse,“ kirjeldab Sepik.
Samas on ta tähele pannud, et mõnikord on seal vaja inimestele kiiret abi osutada. „See pruugib abivajajale endalegi tunduda vähe tähtsana, aga võib osutuda tervisele ja elule vägagi ohtlikuks. Nimelt, tihti unustatakse sellistel üritustel tavaline joogivesi ära. Ühel hetkel hakatakse seda häbelikult küsima.“
„Nüüdseks varun oma müügileti juurde alati piisavalt puhast joogivett, mida tasuta jagada. Aastatega olen õppinud märkama veepuuduse käes kannatavaid inimesi. Mõnikord ei saa nad ise kah aru, miks neil halb on. Suvekuumus, festivali melu ja igasugused magusad-soolased ampsud teevad kiiresti oma töö,“ kirjeldab ta.
Janustele antakse Grilli ja Pruuli telgist alati tasuta joogivett ning peakokk paneb korraldajatele südamele, et külaliste joogiveega varustamine on äärmiselt oluline. „Paljud korraldajad seda juba teevad ning tulemuseks on veelgi hoogsam ja toredam festival ja vähem turgutamist meedikute telgis,“ sõnab ta.
Ohu ja abivajajate märkamist ning esmase abi osutamise oskust peab ta väga oluliseks. Kogu meie tiim on selles osa väga proaktiivne, aga kindlasti vajame veel teadmisi ja koolitusi.